Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ebben az évben csaknem 2,6 milliárd forintot költ városfejlesztési feladatokra a nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. - közölte a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő - Megyék, megye magazin
részletek »

Több mint két és fél milliárd jut városfejlesztésre idén Nyíregyházán

Megyék: regionális és országos hírek, legfrissebb cikkek Tuti Magazinja. Információk Magyarország megyéiről, történéseiről. Belföldi hírek és események megyék szerinti lebontásban. Látogasson el oldalamra, szemezgessen a friss megyei információk közt
Megyék, megye magazin
Itt vagy: Megyék, megye magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Több mint két és fél milliárd jut városfejlesztésre idén Nyíregyházán
Több mint két és fél milliárd jut városfejlesztésre idén Nyíregyházán
Ebben az évben csaknem 2,6 milliárd forintot költ városfejlesztési feladatokra a nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. - közölte a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő szolgáltató cég ügyvezetője az MTI-vel.
Bocskai Péter elmondta, hogy május közepétől 21 nyíregyházi utcában a közbeszerzési pályázaton nyertes Strabag Kft.-vel végeztetik el az úthibák kijavítását. Erre 52 millió forintot fordítanak, és június végéig 13 ezer négyzetméteren állíttatják helyre a megrongálódott útfelületet.

A 2,6 milliárd forintos fejlesztési keretből jut a város zöldterületeinek, parkjainak és erdőinek szépítésére, csatorna-rendszerének, közvilágításának és parkolóinak megújítására, karbantartására, köztisztasági, valamint növényvédelmi költségeire. Az önkormányzati bérlakások, a szigligeti gyermeküdülő, a Bencs Villa, az Ózon Panzió, a piacok, a városi stadion és az állategészségügyi telep fenntartása, működtetése is ebből a keretből történik.
Hirdetés

Bocskai Péter kitért arra, hogy a tulajdonos helyi önkormányzat megbízása alapján a kft. végzi a közfoglalkoztatási programok szervezését is Nyíregyházán. A helyhatóság a tavalyi 800 millió forinttal szemben idén 1,2 milliárd forintot fordít erre a célra.

2013-ban 3500 munkanélkülinek teremtettek ideiglenes állást a város önkormányzati cégeinél, intézményeinél, civil szervezeteinél és felekezeteinél. Idén április végéig 1485 álláskereső kapott munkát, május közepétől szeptember végéig pedig 1126 embernek szerveznek napi 8 órás foglalkoztatási lehetőséget.

A nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. 2008-ban alakult, a korábbi Piac és Vagyonkezelő Kft. és a Városüzemeltetési Kht. egyesülésével. A közszolgáltatási feladatokat ellátó cég árbevétele tavaly 3,2 milliárd forint volt, az idei terv 3,7 milliárd. A társaság dolgozóinak létszáma jelenleg 274, amit szeretne megtartani a következő években is.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Nyíregyháza, városfejlesztés, beruházás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-05-19 07:35:07
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü