Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szülői fórum és kézműves délután várja az érdeklődőket május 16-án a Barcsy iskolában, ahol a „Sajátos nevelési igényű gyermekek együttnevelése Szentendrén” című pályázat záró - Megyék, megye magazin
részletek »

Az értelmileg sérült gyermekek együttnevelése

Megyék: regionális és országos hírek, legfrissebb cikkek Tuti Magazinja. Információk Magyarország megyéiről, történéseiről. Belföldi hírek és események megyék szerinti lebontásban. Látogasson el oldalamra, szemezgessen a friss megyei információk közt
Megyék, megye magazin
Itt vagy: Megyék, megye magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Az értelmileg sérült gyermekek együttnevelése
Az értelmileg sérült gyermekek együttnevelése
Szülői fórum és kézműves délután várja az érdeklődőket május 16-án a Barcsy iskolában, ahol a „Sajátos nevelési igényű gyermekek együttnevelése Szentendrén” című pályázat záró rendezvényére is sor kerül.
A sajátos nevelési igényű gyermekek együttnevelése a szentendrei térségben eddig egyedülálló szakmai produktum, melyet a CZATKI Bárczi Gusztáv Tagintézménye hozott tető alá egy Európai uniós pályázat keretén belül, szoros együttműködésben a kormány integrációs elképzeléseivel. A Bárczi iskola hosszú évtizedek óta az egyetlen sérült gyermekeket foglalkoztató intézmény Budapesttől Esztergomig a Duna jobb partján. A sérült gyermekek együttnevelése fontos része a későbbi, társadalomba való hatékony integrációjuknak. A pályázatban részt vesz Szentendre Város összes óvodai tagintézménye, A Barcsay Janő Általános Iskola, valamint a Petzelt József Szakközépiskola. A Bárczi alapítványa ezen felül minden évben koncertet is szervez, mely után a befolyt összeget gyermektáborozásra költi. A jelmondatuk: "Egymás kezében vagyunk"
Hirdetés

Időpont: 2014. május 16-án 14 órától
Helyszín: Barcsay Jenő Általános Iskola színházterme
A rendezvényen szakemberektől kaphatnak segítséget az érdeklődők gyermekükkel kapcsolatban, illetve több információt tudhatnak meg az integrációról. A gyerekek pedig közben kézműves foglalkozásokon vehetnek részt.

A fórumon logopédus, nyelv-és beszédfejlesztő, szurdopedagógus, szomatopedagógus, konduktor, pszichopedagógus, autizmus és asperger szindróma szakember, oligophrén pedagógus, diszlexia és diszgráfia szakember, diszkalkúlia szakember, hyperaktivitással, pszichés zavarokkal és beilleszkedési zavarokkal foglalkozó szakember is várja majd az érdeklődőket.

Program
  • Megnyitó
  • A pályázati program bemutatása
  • A szülői fórum, melyen a szülők személyesen tehetik fel kérdéseiket a szakembereknek
  • Gyermek programok: kézműves foglakozások


1 csatolt webcím http://www.szbarczigusztav.sulinet.hu/
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Szentendre, értelmileg sérült gyermekek, Barcsy iskola
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-05-14 08:47:29
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü